Hvad er en landinspektør?

En landinspektør er en person, som arbejder med nærmest alt, hvad der er relevant for omlægning af land, lokalplaner og byggeri. Landinspektøren kan både sidde med arkitekt- og ingeniørarbejde, opmåling og indberetning af arealer og ledninger, udformning af lokalplaner, bygningsplanlægning, digitalisering af opmålinger og alle de juridiske forhold, der skal tages højde for. Landinspektøren kan derfor også fortælle, hvilke muligheder du har rent juridisk, hvis du ønsker at bygge nyt, bygge til eller udstykke jord.

En landinspektør har en lang uddannelse bag sig, der har klædt ham/hende på til alle aspekter af byggeopgaver: lige fra teknisk viden om opmåling, juridiske forhold og forhandling mellem parter. Landinspektøren har også viden om lokalplaner og skal tage højde for denne og miljøforhold.

 

Ud over alt dette kan landinspektøren også fungere som bindeled og kommunikere på tværs af de mange instanser, der skal involveres ved et nybyggeri eksempelvis.

 

Hvad kan en landinspektør hjælpe dig med?

En landinspektør kan hjælpe, når du skal udvide din eksisterende bolig eller bygge nyt. Landinspektøren kan rådgive dig inden du går i gang med projektet og guide dig løbende gennem processen. Men det er ikke alt - en landinspektør kan nemlig være behjælpelig i utrolig mange situationer. Her nævner vi blot nogle af de ting, vores landinspektører kan hjælpe dig med:

 

 • At opmåle land: det kan eksempelvis være du skal have målt afstanden fra hus til skel, for at vurdere om der er plads til en tilbygning eller carport

 • At kommunikere mellem mange forskellige parter og skabe løsninger, der både tager hensyn til regler og økonomi

 • At fastsætte og ændre skel mellem ejendomme

 • At opdele et hus til ejerlejligheder eller overflytte areal mellem eksisterende lejligheder

 • At hjælpe med planlægning af grunde og arealer og udnytte dem bedst muligt

 • At omlægge jord mellem landbrugsejendomme

 • At udarbejde servitutredegørelser

 

Landinspektør til privat og erhverv

Landinspektørens opgaver spænder som sagt bredt og vidt. Hos Sejr Landinspektør kan vi løse enhver opgave, uanset hvor stor eller lille den må være. Det betyder også, at vi ofte løser opgaver for erhvervslivet. Opgaverne kan være alt fra udstykning, arealoverførsel, skelfastlæggelse og kortlægning til rådgivning om nybyggeri. Vi kan løse opmålings- og afsætningsopgaver af enhver størrelse, og med det bedste udstyr kan vi sikre dig, at vi løser dine opgaver hurtigt, korrekt og effektivt.

 

For private løser vi ofte opgaver af mindre karakter. Det kan være, at du er uenig med naboen, om hvor skellet går, eller du ønsker at udvide sommerhuset. Det kan også være, du ønsker at dele indkørsel med naboerne, men er i tvivl om det juridiske. Alt dette og meget mere kan vi hjælpe med hos Sejr Landinspektør.

 

Ydelser til landbrug

Når man driver et landbrug, er der utrolig mange forhold at tage hensyn til. Du vil støde på ord som landbrugspligt, randzoner, naturbeskyttelse og suppleringsjord. Inden for landbrug er der mange juridiske forhold, der skal tages højde for og være i orden. Her kan landinspektøren hjælpe dig med blandt andet: • rådgivning til køb og salg af både ejendom og jord

 • hvordan man ophæver landbrugspligten

 • hvilke regler der findes om fortrinsstilling til suppleringsjord

 • ejendommens historiske forhold

 • overførsel, sammenlægning og udstykning af areal

 • rådgivning om randzoner og naturbeskyttelse

 • at foretage en opmåling i mark og på kort

 

Er du i tvivl?

Vi har nævnt et stort udvalg af vores typiske ydelser her på siden, men måske har vi ikke nævnt præcis den, du har brug for? En landinspektør kan udføre et væld af forskellige opgaver og hjælper hver dag mange forskellige mennesker. Ved du ikke, om vi kan løse lige præcis dit problem? Ring gerne og forhør dig, vi står altid til rådighed ved telefonen, hvis du ønsker en snak med os.

Læs mere om vores afdelinger i Sønderjylland og Midtjylland